Nyheter

Här kan du läsa några av de senaste artiklarna och pressreleaserna om nya produkter, system samt olika lösningar.

Scanvaegt Systems A/S och Borncut A/S i ny stark allians

Scanvaegt Systems A/S och Borncut A/S i ny stark allians

Scanvaegt Systems A/S och Borncut A/S har ingått en stark allians inom utveckling, försäljning och service av portioneringsmaskiner till den globala livsmedelsindustrin. Portioneringsmaskiner säkrar exakt styckning av fisk, fågel och kött som ger kunderna större förtjänst. De första maskinerna är redan i produktion.

Borncuts grundare, då anställda hos Norfo, utvecklade redan 1992 världens första portioneringsmaskin. I 1998 etablerades även ett samarbete med Scanvaegt-koncernen, ett samarbete som resulterade i att i år 2000 Scanvaegt köpte Norfo.
I 2006 såldes Scanvaegt-koncernen och samarbetet med de nya ägarna upphörde några år senare.

Nytt samarbete med rötter i det förflutna

Nu har alliansen återupptagits och med sitt unika förflutna är Scanvaegt Systems och Borncut de två företagen i världen som vet mest om portioneringsmaskiner. Den nya maskinen har utvecklats i nära samarbete med och testats hos en av Scanvaegt Systems nyckelkunder. "Det är unikt att ingå i ett så engagerat team hos både Borncut och Scanvaegt Systems. Vi har valt den bästa och allra senaste tekniken och kan redan nu lansera en portioneringsmaskin som lever upp till båda våra egna och kundernas höga krav", säger Gorm Sørensen, direktör och utvecklingschef hos Borncut.

Stora fördelar för kunderna
Ole Schou Mortensen, styrelseordförande hos Borncut, förklarar: "Den nya serien portioneringsmaskiner är baserad på den senaste tekniken inom styrning och design av sådana maskiner. Maskinen är otroligt enkel att använda – med hjälp av 3D-skärmsteknik visualiseras styckningen av köttet som därmed blir ännu mer exakt. Det optimerar styckningen, ökar utbytet av råvaran och skapar större förtjänst för kunderna. Samtidigt används dra-och-släpp-teknik som gör användningen ännu mer intuitiv och smidig. Den nya designen förenklar rengöring och underhåll, samtidigt som den säkrar hög hygienstandard och reducerad arbetstid. Vi har riktigt stora förväntningar på denna nya produktlinje."

Framtid med stor tillväxt
Scanvaegt Systems och Borncut förväntar sig en stor ökning i försäljningen av portioneringsmaskiner. "Vi har länge velat erbjuda våra kunder denna produktlinje och har en strategi och en kundportfölj som passar till den, vilket gör lösningen optimal för både Borncut och oss. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder den bästa lösningen på marknaden", säger Jan Deding, Vice-adm. direktör hos Scanvaegt Systems.

Borncut A/S – bornholmsk livsmedelsspecialist
Borncut A/S är ett nystartat företag i Bornholm som utvecklar och producerar utrustning och lösningar till den globala livsmedelsindustrin. Företaget grundades av personerna bakom världens första portioneringsmaskin. Verksamhetens utvecklingsgrupp har mellan 12 och 25 års erfarenhet av portionering och vet allt om marknadskraven inom livsmedelsindustrin.

Tillbaka.